Peter von Harpe

peter_omaRatkaisukeskeisen viitekehyksen-, hypnoosi- ja NLP-terapeutti,
työnohjaaja

0400 318 124, peter.von.harpe(at)terapiahuonemielentila.fi
www.ilosofia.fi

Olen toiminut lähes kolmekymmentä vuotta ratkaisukeskeisen viitekehyksen terapeuttina ja psyykkisenä valmentajana. Sovellan työssäni myös musiikki-, NLP-(neurolingvistinen ohjaaminen), psykodraama– ja hypnoositaustaisia ideoita. Mielikuvaohjaaminen on valmentamisessa keskeinen ”työväline”. Valokuvaterapia on hyväksytty KELA-korvattavaksi terapiaksi vasta viime vuosina – sovelsin valokuvauksen terapeuttisia mahdollisuuksia jo 1970-luvulla.

Ratkaisukeskeisen psyykkauksen kohdealueet ovat rajattomia. Vastaanotolle voi tulla yhtä hyvin itsevarma huippu-urheilija harjoittelemaan tulevaa kilpailua kuin muutaman kuukauden koulusta lintsannut nuori, jolle kouluun lähtemiseen löytyy ylittämätön kynnys.

Yleisimpiä vastaanotolle saapumisen syitä ovat: sosiaalinen jännittäminen, pelot, tupakasta vieroittuminen, hyvän elämänotteen löytäminen, masennuksesta tai uupumisesta irtaantuminen, oppimisen tehostaminen, koulu, parisuhde kysymykset, vanhempi-lapsi-suhteet, laihduttaminen, liikuntaan innostuminen, terveelliset elintottumukset, minkä tahansa tavoitteen tukeminen, motivointi jne

Terapia-/psyykkausmallia sovelletaan niin lapsille, nuorille, aikuisille, pareille kuin ryhmille.

Yksilö-/paritapaaminen rakentuu keskustelusta ja ohjatusta mielikuvatyöskentelystä ja tapaamisen kesto on 1-1,5 h. Ryhmätapaamiset: sopimuksen mukaan.

Yksilö-/paritapaamisen hinta on 75 euroa, ryhmätapaamisien hinta sopimuksen mukaan.

Luottamustoimiani: olen luotsannut puheenjohtajana Suomen Hypnoosiyhdistystä viisi vuotta ja Suomen Suggestoterapialiittoa 15-vuotta, olen kuulunut Suomen NLP-yhdistyksen ja Suomen Urheilupsykologisen yhdistyksen hallituksiin. Olen ollut yhdistyslehtien päätoimittajan parisenkymmentä vuotta.

Perheyrityksiämme ovat Ilosofia Oy ja Suomen Terveys Akatemia Ky. Olarin Mielen Tilan lisäksi pidän vastaanottoa myös lääkäriasema Sofianovassa Helsingissä.

Harrastuksiani ovat purjehtiminen, pari koiraa, luonto ja mukavimpana viiden lapsenlapsen kanssa puuhailu.